Zázvorový sirup

Jak jsme již psali, David chtěl sirup, tak jsme se na něj zaměřili. 
Z různých zvyklostí co víme z výroby je bohužel sirup o tom bílém zabijákovi. :/ 

Hledali jsme varianty, né že ne, hodně konzultací, hodin na netu...ale po všech různých testech a hledání jak to dělají jiní, tak jsme se rozhodi, že to musíme udělat i s ohledem na zázvor z toho cukru. 
Nicméně asi jsme na tom trochu lépe, než většina různých alchymistů sirupů, kde cukr fakt vyhrává na plné čáře.
Někdy jsme skoro chtěli i jen vyzkoušet jejich receptury, kdy nás zajímalo, zda se dá rozpustit mraky cukru do zbytku ingrediencí.
Ale což, každý to nějak děláme. :) 

... pod fotkou pokračování tohoto trháku :)

Hledali jsme konsenzus v poměru, kde jsme zkoušeli nahrazovat poměr cukru medem.
Zázvorová šťáva bohužel nemá žádnou hustotu, tak v poměru cukru převažovala hustota versus chudák zázvor :/. 

Takže se to různě ve sklenici oddělovalo, než cukr uznal za vhodné, že už toho oddělování nechá. 
V poměru cukru jsme opravdu na spodní hraně, kde je to tedy nahrazeno i medem, ale medovina z toho neni, nebojte :)

Na co se náš sirup používá?
Pro Davida je do kavárny na domácí limonády, což je asi varianta i pro zbytek lidí, ale dá se přidávat do čaje, pečení, nebo jen klasika voda se štávou
Poměr je asi dost individuální.
Za nás je to opravdu dle možností silná konzistence. Chuťově převládá zázvor, který má na jazyku medové zakončení

Při ochutnávkách Monice chutnal i jen tak na lžičku, ale to není žádné měřítko, protože při jejím doslazení horkých nápojů nám zmizí půl cukřenky :) 
Nicméně i na tu lžičku to může být taková denní forma meducínky :) 

Náš zázvorový sirup můžete koupit zde

Zázvoruj

Zpět do obchodu