O Zázvoruj

Zde tu pro vás budeme vkládat různé informace o projektu Zázvoruj.

Dozvíte se o našich jednotlivých produktech, vašich dotazech či jak to celé vznikalo
Pochlubíme se, ale i napíšeme taškařice ve vývoji, co se muselo udělat jinak apod. 

Prostě vás, milá zázvorová rodinko,  budeme informovat, tak to tu sledujte
  

Zázvorový cirkus, stánkování - Zázvoruj versus zákazník :)

Jak jsme psali v minulém článku o tom, jak nás vidí ostatní stánkaři, když jdeme na stánek, tak se podíváme i na pohled nás a vás, našich milých zákazníků. Psáno Petrem:Nyní se zkuste vžít do role, kdy jdete třeba po Náplavce a zastavíte se jen pohledem u našeho stánku, neznáte nás. Průběh je plus/mínus podobný. Zázvoruj: Dobrý den, máte rádi zázvor? Vaše myšlenky: Jejda...všiml si mě, co teď, hlavně nic nekoupit ... Vaše reakce: Mno, jj, mám Zázvoruj: Máte náladu n...

Jsme opravdu první a děláme to jinak ... a je to fajn!

O čem dnes budeme psát nám přijde jako normální, ale denně se přesvědčujeme, že jak připravujeme naše produkty je spíše ojedinělé :/Bude to znít možná namyšleně, ale moc se neohlížíme, zda máme či nemáme nějakou konkurenci. Jsme první na českém trhu, kdo se specializuje na výrobu více produktů ze zázvoru. Už tohle je skvělé, ale jsme i jedni z mála, kdo produkty dělá s ohledem na zužitkování všech vitamínů a nepřidávání různých chemických srágor. Na trhu, když dáváme ochutnávat naše pr...

Zázvorový cirkus, stánkování - pohled ostatních stánkařů

Jak jsme psali v minulém dílu o stánkování, tak se k němu opět vracíme. Pro nás a věříme i pro ty, co měli tu čest nás vidět v akci to je neskutečný zážitek. Psáno Petrem: Rozdělil bych to do dvou pohledů. Začneme z pohledu ostatních stánkařů. Když je to trh, kde jsme nebyli, tak se jen tak projdu. Podívám se jak na sortiment, tak i na ty co jsou za pultem, jak jsou naladěný, jak věří svému produktu. Je hned poznat, kdo je majitel a kdo jen brigádník. Být majitelem není ...

Zázvoruj - jak to začalo?

V první řadě bych se rád představil.    Jmenuji se Petr Ekart  a jsem strůjce tohoto zázvorového projektu Zázvoruj.cz   Dvě oblasti mě vždy přitahovaly a celý život se v nich pohybuji.    Jedna je gastronomie a druhá on-line marketing.    Obě mě fascinují tím, jak něco vzniká pro něco dalšího, pořád to může mít nějaký kreativní vývoj.       Zázvoruj je takový projekt pro radost, kde se obě tyto oblasti hezky prolína...

Stánkování - počátek

V počátku jsme si říkali, že budeme jen on-line obchod. Netrvalo dlouho a oslovil nás nejeden kamenný obchod, ať prodáváme naše zboží u něj. To nás přestalo časem bavit a ponechali jsme si jen pár obchodů a na nové nabídky musíme být opravdu naladěni :) Možná to zní lehce arogantně, když přijde nabídka od majitele, kde nám to celé popíše a u toho se tváří, že můžeme být rádi, že nás oslovil...a najednou mu řekneme, že moc děkujeme, ale že asi ne :) Ten výraz v obličeji majitele se...

Zázvorák Originál - počátek

Ani nevíme proč, ale článek o stěžejním našem drinku jsme pořád odkládali. Počátek myšlenky dělat zázvorový odvar Petra napadl už snad na střední škole, když každou zimu podlehl známému nejhoršímu morimundusu - chlapské rýmičce:) Ten drink se nějak stále zdokonaloval, ale již v počátku bylo louhování nastrouhaného zázvoru s přidáváním medu a citrónu. Jasný, to dělá každý :) Časem se dostalo i na šípek, ale bylo to moc pracné, tak se jelo bez něj, ale zase se odšťavnil pomeranč či ...

Rekapitulace roku 2021

Jak je zvykem ke konci roku, tak i my jsme si říkali, co se nám za ten rok událo. V podstatě jsme dali život myšlence "Zázvoruj" nějak o Vánocích 2020, kdy Petr řekl, že se jde do toho. Původně měl být název "Zázvorák", kde jsme promeškali doménu, ale upřímně jsme za Zázvoruj radši. Začal se řešit styl, logo, etikety a v pozadí jelo testování a vaření (o počátku zde). Velké díky grafikovi Márovi, který nám od počátku udává náš designový směr. Po vyřízení všech formalit a nast...

Slaný karamel - co to je?

Tahle dobrůtka nás baví. Je hodně různorodá jako žena...aneb, jak se říká...do ženský a do melounu nevidíš :) Přeneseme na náš karamel - sladký, ale slaný...tuhý, ale povolí, po jazyku lahodný po smetaně, medu a rumu...a nakonec ostrý po zázvoru. Přeneseme na ženu - nebo raději ne :) Neptejte se na co to je, sami si říkáme, proč je. Ale nejlépe chutná na lžičku.  ... pod fotkou pokračování tohoto trháku :) Z čeho je ten karamel?  Nebudeme lhát, zdravé to rozhodn...

Zázvorový med, přiznání - je fakt tekutý

Když jsme se dívali, co by se dalo dát do portfólia Zázvoruj, tak došlo i na zázvorový med. Jako u ostatních produktů je i zde více variant. To co jsme nechtěli, tak bylo jen zalévat med do nějak nakrájeného zázvoru. Přišlo nám to na dvě strany takové zvláštní. Jedna věc byla praktická, protože jsme si říkali, že hodně z vás, ale i my samotní si tento med dáváme třeba do čaje, nebo do pečení, nebo do nakládání masa. A pak ten zázor by tam prostě nějak překážel. Jasný, kdo chce, ta...

Jak dlouho to vydrží?

Dobrá otázka od Ivči (kolegyně z badmintonu), která měla jeden z rýpavých dotazů, ale na druhou stranu má pravdu. :) Nějak nás nenapadlo, že vás také bude zajímat, jak dlouho vůbec ten výrobek vydrží, když je zavřený a máme to bez chemie. :) Píšeme, jak ho spotřebovat po otevření a datum spotřeby je na skleničce. Ale ta sklenička je u nás, že? :) Stále platí co píšeme.Naše produkty jsou bez přidatných látek (bez konzervantů, barviv, zvýrazňovačů chutí, zahušťovadel apod.).Vše...

Zázvorový olej - jak ho dělat?

Jak jsme již psali, přišel dotaz od švagrové (Ivany), zda umíme udělat zázvorový olej. Vše jde, když se chce. Jdeme na to :) Tak se začalo hledat, jak to dělají jiní a jaká varianta nám bude vyhovovat. Byla to taškařice, lidé po celém světě zkouší opravdu různé a někdy i hrůzné věci :)  Nicméně, jestli nedočtete až dolů, tak zázvorový olej je neskutečně milé překvapení.  ... pod fotkou pokračování tohoto trháku :) Začali jsme tedy zkoušet.  První pokusPrvní ...

Naše trhané ... k čemu a jak?

Tento produkt by ani tak nemusel být v Zázvoruj, ale přijde nám zajímavý a je škoda vám ho nenabídnout :) Zázvoru je tam jen špetka, tak je to opravdu pro každého, kdo si chce jen tak šmáknout a vlastně ani tak zázvor nevyhledává. Sami ho máme rádi, je to takový rychlý oběd, který s dobrým pečivem opravdu i zasytí. Takové kancelářské jídlo, které si ohřejete a šup ke stolu...nebo i u té klávesnice, když je to teda ve spěchu, ale víte jak :/.Když ho budete konzumovat doma, tak si s ním ...

Má Zázvoruj dělat i jiné produkty?

Jednou přišla poptávka pro doplnění balíčků. Tak jsme se zamysleli a řekli si, že zkusíme i krom potravin a nápojů úplně jiný sortiment. Padlo slovo na svíčky, šumivky do vany, voňavé frantíky a mýdla. Dnes popíšeme poznatky zatím ze svíček. Byla to taškařice :) V první řadě se šlo na svíčky. Znělo to lehce, nakoupili jsme kalíšky, knot, plíšky pro knot a sojový vosk. Dobrá, trocha zručnosti s knotem a hurá na zahřátí vosku. Ale co tam teda nakonec dáme a kolik.&nbs...

Zázvorový sirup

Jak jsme již psali, David chtěl sirup, tak jsme se na něj zaměřili. Z různých zvyklostí co víme z výroby je bohužel sirup o tom bílém zabijákovi. :/ Hledali jsme varianty, né že ne, hodně konzultací, hodin na netu...ale po všech různých testech a hledání jak to dělají jiní, tak jsme se rozhodi, že to musíme udělat i s ohledem na zázvor z toho cukru. Nicméně asi jsme na tom trochu lépe, než většina různých alchymistů sirupů, kde cukr fakt vyhrává na plné čáře. Někdy jsme skoro chtě...

14 položek celkem
Zpět do obchodu