Zázvorový med, přiznání - je fakt tekutý

Když jsme se dívali, co by se dalo dát do portfólia Zázvoruj, tak došlo i na zázvorový med. 
Jako u ostatních produktů je i zde více variant. 
To co jsme nechtěli, tak bylo jen zalévat med do nějak nakrájeného zázvoru. Přišlo nám to na dvě strany takové zvláštní. 

Jedna věc byla praktická, protože jsme si říkali, že hodně z vás, ale i my samotní si tento med dáváme třeba do čaje, nebo do pečení, nebo do nakládání masa.
A pak ten zázor by tam prostě nějak překážel.
Jasný, kdo chce, tak by si ho nějak dal pryč, ale...pak ta druhá strana, že nám přišlo divné jen zalít zázvor do skleničky, kde hezky či nehezky poskládáme zázvor, zavřeme...dáme etiketu a pak hurá, kupte si to :) To si už opravdu může každý udělat doma. 

Tak začala cesta zázvorového medu :) 

... pod fotkou pokračování tohoto trháku :)

 med_new

Dvě zjištění. 
My prodáváme med v ml a nakupujeme v kg :) Takže nám to nějak nesedělo, když jsme odlévali a říkali si, kde je chyba:) prostě nás to nenapadlo. Ale tak jako, udělá se jiná receptura a kalkulace a je to, prostě zdražíme :) 

Ta druhá, že ač jsme zkusili x variant, tak prostě ten med povolil a je tekutější. Tak jsme se museli přiznat a všechny zákazníky varujeme, že náš med není na chleba, že to nejde udělat.

Pár poznatků z našich cest zázvorového medu: 

Macerování - asi nejzajímavější varianta bylo macerování, xy dnů a poté procedit nějakou hmotu, která k naštvání byla poté stejně tekutá. 
Nicméně ta práce byla fakt za trest a i chuťově to nemělo naše očekávání. 

Sušený zázvor - říkali jsme si, že když to někdo tak dělá a prodává, tak to může být v pohodě, ale ejhle. Chuťově to bylo asi v pohodě, ale různé suché kousky se buď usadily na dně, nebo to člověk potkal na lžičce. Tudy cesta nevedla. 

Macerování + extrakt - po debatě i s vámi, zákazníky tahle varianta byla nejlepší. Chuťově to dozrálo a i přes práci procezení medu se tahle cesta vyplatila. Sílu jsme byli schopný i korigovat.

Z našeho přiznání, že náš med je fakt tekutější jsme se dozhodli pro revoluční prodej medu, který je prostě v lahvi, kde je Zázvorák originál.
Původně byl v takové baňaté sklenici na med, hezké, ale nepraktické. 
Věřte, lépe se to nalévá. :) 

Co s tímhle medem dělat? 
Samotné nás to překvapilo, protože nám to nejdříve přišlo jako zbytečný produkt, ale v průběhu používání se zázvorovému medu omlouváme, je to boží věc

Používáme ho do našich produktů, kde se s ním dobře pracuje.
V našich specialitách používáme jak med, tak překvapivě i zázvor.
Dáváme ho do cibulového chutney, slaného karamelu, sušenek, do Zázvoráku Ultra či trhaného vepřového masa.
Ale ano, sladíme si s ním i čaj. Nicméně ho používáme pro nakládání mas, kde je už prakticky jako základ. 

Jinak se jedná o med luční.
Do hotového produktu přidáváme měsíček BIO limetky.

Zakoupit můžete zde

Zázvoruj

 

 

Zpět do obchodu